Prejudecăți, satisfacții și pasiune! Totul despre ascensiunea fotbalului feminin în România: „S-a demonstrat că fetele sunt mai puternice” | REPORTAJ VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Fotbalul feminin a luat amploare în România. Anul 2020 le-a adus și cea mai mare victorie celor implicate în acest fenomen. Pentru a-și putea lua licența în sezonul viitor, Federația Română de Fotbal a introdus obligativitatea pentru cluburile din prima ligă masculină de a-și înființa și o echipă de fete la categoria sub 15 ani.

Deși mai au timp până în vară să-și arondeze o astfel de echipă, școlile de fotbal feminin deja existente au început să fie căutate de patronii din Liga I pentru a le coopta în organigramă. Iar cine credea că nu avem prea multe fotbaliste în România, o să aibă o surpriză. Cifrele sunt fabuloase dacă ne gândim că avem nu mai puțin de 2.500 de jucătoare legitimate. Un total de 112 echipe recunoscute, structurate în 5 ligi și multe competiții create de FRF, al cărui președinte a militat întotdeauna pentru dezvoltarea acestui segment.

Prosport a luat pulsul unor echipe de fotbal feminin, pentru a vedea cum au primit vestea deciziei FRF.

„Fotbalul feminin pentru mine a fost mai întâi o provocare, prin 2007 s-a întâmplat provocarea asta. Și în toamna respectivă ne-am înscris în campionat și nu l-am mai părăsit niciodată. Avem vreo 17 jucătoare care au fost selecționate la loturile naționale de-a lungul timpului, semifinalista Cupei României acum vreo 3 sau 4 ani. Cel mai recent rezultat acum… aaa, permanent echipa e în Liga I din fotbalul feminin. Acum, categoria asta Under 15, cea mai curtată categorie de vârstă datorită hotărârii Comitetului Executiv, echipele de Liga I de la băieți au obligația pentru a primi licența în sezonul următor să aibă și o echipă sau un parteneriat cu echipe de fotbal feminin, Under 15, în primul an. Under 15 a noastră a ieșit campioană la ultimul turneu desfășurat acum, în decembrie, la Odorhei, câștigând toate meciurile fără drept de apel. Acum suntem curtați, noi suntem autonomi, o entitate juridică de sine stătătoare, autonomi financiar, logistic. Concret s-au arătat interesați și FCSB și Dinamo București și e suficient. Nu noi alegem, dânșii trebuie să aleagă. Nu sunt priorități afinitățile pentru un club sau altul din Liga I, noi ținem toți cu FC Fair Play. Important e să avem un climat propice pentru performanță. (Înțelegem că aveți niște fete nepoțelele unor personaje cu nume în fotbalul românesc. Ne puteți spune cine?) Ne interesează că gena își spune cuvântul. Nepoata lui Ilie Dumitrescu, are genetic, Mardare Mihaela. Mai am o fată venită din județul Olt, Dănciulescu Oana, nepoata lui Ionel Dănciulescu. Părinții au fost veri. Iar pe nepoata lui Ilie o și strig Ilie.

(Fetele sunt mai serioase decât băieții?) Mai docile, încetățenesc mai ușor informațiile primite și prezintă pe teren mai repede ceea ce li se cere. Faptul că în SUA s-au adunat 90.000 de spectatori pe un stadion, că în Italia, Spania, Anglia se joacă cu casele închise la meciurile de fotbal feminin, că și la noi, la România cu Portugalia, au fost 9000 de oameni, spune multe despre fotbalul feminin. (Aveți și fete premiante? Sunt bune și la școală?) Pare un paradox să fii și bun la școală. Dacă avem jucători inteligenți, automat putem să facem treabă mai ușor cu ei și pe mine mă încântă când fetele prin vestiar vorbesc că au fost la olimpiadă la matematică, informatică… Stancu Ioana mi se pare că e olimpică, Teodora Șerbănuță iar.

Noi suntem doar beneficiarii acestei prevederi, în sensul că fotbalul feminin, alăturându-se unor branduri puternice, capătă o mediatizare mai bună. Cum vorbeam cu domnul Burleanu și cu ceilalți…Asupra noastră nu există nici un fel de pericol de pieredere a entității juridice. Între noi, echipele de fotbal feminin curtate de cele de băieți de la Liga I, pot exista acorduri de parteneriat în care echipa de Under 15, în primul an, e posibil ca jucătoarele să fie dublu legitimate. Adică într-o zi din săptămână să joace la Under 15 pentru FCSB, sau pentru Dinamo, sau pentru oricare alt club din România, după care ele pot reveni la FC Fair Play. Tu ești obligată, FCSB, sau Dinamo, să ai echipă cu numele tău de fete. Du-te și caut-o pe stradă, prin școli, pe la țară. Du-te și caută. Dacă vrei să te folosești de o echipă bine pregătită, deja formată, atunci acest acord de parteneriat trebuie să existe, doar dubla legitimare îi salvează prin acordul în sine. Asta îi exonerează pe ei de alte obligații vis-a-vis de această parte din dosarul de licențiere. Iar Federația este de acord cu dubla legitimare. Dacă sunt echipe care își pierd identitatea juridică, atunci în foarte scurt timp cluburile mari vor asimila această plajă de jucătoare și vor dispărea echipele actuale de fotbal feminin. Ăsta este un pericol de care noi trebuie să ținem seamă. (Și cum încearcă să vă convingă să treceți de partea unora sau a altora?) Aici e ca la târg, ca la licitație. Fiecare spune ce oferă, dar pentru noi principalul avantaj e spațiul mediatic. Vă spun acum la modul cel mai sincer, domnul Gigi Becali este un produs mediatic care se vinde foarte bine în toate spațiile media. La fel de bine brandul Dinamo înseamnă un brand care se vine foarte bine. Să nu uităm că au în spate niște galerii foarte puternice. Vedeți că fanii lor merg și la polo, handbal, baschet, de ce să nu vină și la fete?”, a declarat Ion Bărbăcioru, antrenor FC Fair Play.

Fetele sunt așteptate la Dinamo

Ionel Dănciulescu speră că nepoata sa, care evoluează pentru FC Fair Play, să îl ajute să îl convingă pe antrenor să aleagă Dinamo la vară: „Atunci trebuie să pun o pilă eu să semneze cu noi. (Este colegă cu nepoata lui Ilie Dumitrescu.) E un lucru frumos înseamnă. Din păcate, până în acest moment, văd că nimeni de pe latura masculină nu mi-a urmat drumul în fotbal, e bine că avem o fată, sper să o facă cu brio și dacă are nevoie de un sfat, absolut orice ajutor, sunt aici ca să o ajut. Și ele pot juca, de ce nu? (Dacă nu vă obligau, ați fi luat în calcul?) Probabil că nimeni n-ar fi luat în calcul, dar acum având în vedere că suntem obligați de FRF, ne vom supune acestei reguli și vom avea o echipă de fotbal feminin”.

 

Irina Giurgiu, satisfacții adunate și bariere de care s-a lovit

Una dintre cele mai vechi și importante prezențe feminine în fotbal, Irina Giurgiu, a mărturisit și ea pentru Prosport câte satisfacții profesionale i-a adus drumul ales, drum pe care speră să își facă mai mult curaj să calce micuțe talente.

„Este un an 2020 foarte important pentru fotbalul feminin și dorim ca toate cluburile care vor fi implicate acum, care vin de la băieți, să aducă un plus valoare pentru noi, ca și oameni, în societate să atragem cât mai multe fete să practice acest sport, dar mă refer aici și la echipele naționale pentru că ne dorim să avem cât mai multe fete care să vină și să facă față la nivel internațional. Este foarte greu în București să nu găsești o altă echipă cu care să joci măcar un meci amical. Faptul că s-a dezvoltat foarte mult și am cu cine să joc meciuri, pentru mine este un lucru foarte bun. La Dream Team avem 4 grupe, Under 11, Under 13, Under 15 și Liga a 3-a, dar jucătoare de la Under 15 joacă și la Liga a 3-a, pentru că ne dorim să avem mai multe meciuri și mai multe competiții pentru ele. Putem face o colaborare cu un club de Liga I, ne vom păstra și numele, dar pot să joace fetele la ambele cluburi, să fie dublă legitimare.

Eu sunt coordonator fotbal feminin la FRF din 2016, sunt antrenorul principal la Under 17, secund la echipa națională de senioare și pasiunea mea, după toate lucrurile acestea, este să fiu totuși pe teren și după ce-mi termin treaba cu echipele naționale, mi-am făcut și acest club pentru a putea să mă dezvolt pe mine ca și om, ca antrenoare, pentru că am nevoie de cât mai multe ore petrecute pe terenul de fotbal. (Ți-a fost greu la început în acest domeniu? Te privea lumea ciudat? A trebuit să muncești dublu decât băieții?) Da, a fost foarte greu, recunosc acest lucru, dar cred că toate lucrurile negative care s-au întâmplat în cariera mea m-au ajutat, pentru că sunt o fire foarte ambițioasă și dacă cineva îmi spune că nu pot să reușesc, atunci cu siguranță voi reuși. S-a făcut și o cercetare la nivel mondial prin care au demonstrat că fetele care joacă fotbal sunt mai puternice decât alte fete care practică alte sporturi. Pentru că societatea noastră nu acceptă ca o fată să joace fotbal și atunci tot timpul cineva îți va spune “nu poți să faci asta” și normal că cele mai puternice rezistă și atunci au mai mare încredere în ele decât celelalte.

Federația ajută toate ligile de fotbal feminin. Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a și junioarele. Oferă o parte pentru cazare și transport, din care fiecare club trebuie să se descurce.

Am întâlnit multe mămici care spuneau că fetele lor nu sunt băieți și nu trebuie să facă fotbal și le-am rugat doar atât: să-mi dea o șansă, să vină la un singur antrenament și dacă lor o să le placă, vor continua. Și așa am început acest proiect cu 3 fetițe, iar acum avem 40 de fete implicate la Dream Team. Anul trecut am luat locul 2 pe țară la categoria Under 15, practic după 2 ani de la înființare, a fost o performanță foarte bună pentru clubul nostru. La momentul actual suntem pe primul loc la Liga a 3-a, la Under 15 și la Under 13”, a povestit Irina Giurgiu.

 

Rapid face selecții pentru fotbalul feminin

Și cluburile din Liga 2 cu pretenții la promovare își fac planuri în ceea ce privește fotbalul feminin. Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid București, a dezvăluit că se fac eforturi în acest sens.

„Echipele vor fi obligate, cele de la Liga I și noi ne pregătim pentru Liga I, să aibe echipe de fotbal feminin. Am început în acest sens să facem selecții pentru a descoperi tinere talente. Iar lucrurile sunt destul de avansate. (Under 15?) Da, am discutat și cu Adriana Rogojină, mai avem încă o antrenoare cu care discutăm și sperăm ca acest proiect să prindă contur la jumătatea acestui an și începând de anul următor să avem și echipă de fete. Noi avem în Academia Rapid fete, dar care joacă la echipe de băieți.Avem una care este extrem de talentată și care va face parte din lotul național. Noi ne pregătim ca și cum la anul vom fi la Liga I, dacă nu va fi să fie, deși ne dorim cu toții foarte mult să îndeplinim acest obiectiv, vom continua cu acest proiect pentru că fotbalul a devenit un fenomen social atât de mare și de important încât fetele nu au cum să lipsească. Dacă vă uitați la meciurile noastre, 30-40 la sută din publicul care vine la stadion este de sex feminin, deci se impune să avem o echipă de fotbal feminin și să le respectăm așa cum trebuie și să le oferim posibilitatea să evolueze pentru echipa pe care o iubesc”, a declarat Ovidiu Burcă.

 

Au toată susținerea din partea FRF

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, aplaudă inițiativa cluburilor din Liga 2, care se pregătesc pentru a susține o echipă de fotbal feminin.

„La nivelul ligii secunde, sunt trei echipe care și-au făcut echipe de fete. Mă refer la ASU Timișoara, Csikszereda și Olimpia Cluj. (Chiar și cei de la Rapid au început o selecție.) Ei fac parte din aceste exemple de bună practică de la nivelul ligii secunde. Mai avem și cluburi de liga a treia care și-au asumat să își creeze echipe de fotbal feminin. Până în 2024 ne dorim ca fotbalul feminin să devină sportul numărul unu în ceea ce privește numărul de practicante din România. Să ne bucurăm că ne uităm la fotbalul feminin, adică să fie acceptat și promovat ca o sărbătoare fotbalistică. (Se ia în calcul și dubla legitimare, este acceptată și de federație?) Nu vorbim de o dublă legitimare, vorbim despre un concept asemănător, de un parteneriat între cluburile de fotbal masculin și cluburile de fotbal feminin. Este o prevedere nouă în regulamentul intern, astfel încât să facem posibil acest parteneriat. La nivelul cluburilor de primă ligă, unele vor dori să intre sub această formă de parteneriat, altele își vor face echipele lor.

În momentul de față, la nivelul fotbalului european profesionist, avem 712 cluburi. Dintre acestea, 36% au echipe de fotbal feminin de senioare. În 12 țări nu există nicio legătură între fotbalul masculin și fotbalul feminin. Dacă ne uităm unde sunt poziționate aceste 12 țări nu o să ne suprindă că o să le regăsim în estul Europei. În 2014, erau zero fete practicante ale fotbalului feminin în România. Astăzi avem peste 50.000 de fete în România. Dacă ne uităm la numărul de jucătoare legitimate, adică fetele și femeile care participă în competițiile organizate direct de către FRF, în 2014 erau 500 de fete și femei legitimate, astăzi sunt 2500. Până la finalul lui 2024 ne dorim să creștem de la 2500 de jucătoare legitimate cu 50%, adică să avem peste 3700 de jucătoare legitimate, iar în zona de practicante să dublăm numărul pe care îl înregistrăm astăzi, astfel încât la finalul lui 2024 să vorbim peste 100.000 de fete și femei care joacă fotbal în România. O confirmare în acest sens, că fotbalul feminin este pe un trend pozitiv în România, a venit în 2016 când FRF a primit premiul Hattrick pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Ce le-ați spune părinților de fete și celor care vorbesc urât, jignitor la dresa celor care practică fotbalul? Ne dorim să oferim șanse egale tuturor copiilor de a juca fotbal. Atât fete, cât și băieți, fie că vin din mediul urban, fie că vin din mediul rural. Doar în anul 2020 vorbim despre investiții de peste un milion de euro pe care le vom face în fotbalul feminin. Anul acesta ne dorim să deschidem și primul centru național olimpic de fotbal feminin în România. Va fi la Târgu Mureș. La nivelul FRF, începând din acest an vom crea un departament special dedicat exclusiv fotablului feminin. Condus de o doamnă? Bineînțeles, de o doamnă”, a spus Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu vrea să schimbe mentalitatea românească

Întrebat despre cei care vorbesc jignitor la adresa fotbalului feminin și practicantelor, Răzvan Burleanu a mărturisit că este vorba despre o problemă de mentalitate pe care speră să o rezolve.

„Cred că aceasta e cea mai mare provocare pe care o avem în fotbalul feminin. Nu numai că trebuie să luptăm cu această schimbare de percepție pe care ne-o dorim să o aducem în fotbalul din România, altfel spus o modernizare a societății noastre. Noi, ca Federație, încercăm să contribuim la această modernizare a societății românești prin fotbal. Și bineînțeles fotbalul feminin trebuie să fie parte, fiindcă ține de misiunea pe care ne-am asumat-o.

Ne dorim să oferim șanse egale tuturor copiilor de a juca fotbal. Atât fete, cât și băieți, fie că vin din mediul urban, fie că vin din mediul rural. Iar atunci când ai o misiune de acest tip, lucrurile devin mult mai ușoare.

Cred că trebuie să ne fie nouă specific, românilor, mai ales celor care la un moment dat suntem în anumite funcții, trebuie să luăm decizii. Dacă vrei cu adevărat să influențezi lucrurile în România, ceea ce am conștientizat în ultimii ani de zile, trebuie să reglementezi foarte bine lucrurile. Astfel încât să poți să-i ghidezi pe partenerii tăi, mă refer la cluburi, în direcția cea bună, atât timp cât te poți baza pe niște cercetări și pe niște analize concrete, niște date extrem de relevante, fiindcă asta ne lipsește în general în procesul nostru de luare a deciziilor la nivelul unui club”, a spus președintele FRF.

FRF investește în fotbalul feminin

„Bineînțeles (n.r. românii să își ducă fetele la fotbal), mai ales că FRF în următorii ani de zile, va continua să se uite către fotbalul feminin la nivel strategic, să crească investițiile. Doar în anul 2020 vorbim despre investiții de peste un milion de euro pe care le vom face în fotbalul feminin. Anul acesta ne dorim să deschidem și primul centru național olimpic de fotbal feminin în România, care să fie chiar la Târgu Mureș. Împreună cu Comitelul Olimpic și Sportiv Român.

Vă spuneam că în următorii ani vom continua să ne uităm strategic la fotbalul feminin și la dezvoltarea sa, focusându-ne pe cinci direcții mari. În primul rând, pe componenta de participare. Așa cum vă spuneam mai devreme, ne dorim să creștem de la cele peste 50 de mii fete pe care le avem astăzi, să ajungem la peste 100 de mii la final de 2024. Ne dorim în același timp să restructurăm competițiile. După cum știți, în 2014, erau doar două competiții la nivel de fotbal feminin: Liga I și Liga a II-a. Astăzi, vorbim inclusiv de Liga a III-a. Vorbim și de campionate de junioare, în momentul de față, la două categorii de vârstă, Under 15 și Under 13. Iar de anul viitor, vom adăuga o nouă competiție, Under 17. A treia direcție de interveție pentru noi ca Federație, pentru fotbalul feminin, va fi cea legat de guvernanță.

La nivelul FRF, începând din acest an vom crea un departament special dedicat exclusiv fotablului feminin. (Condus de o doamnă?) Bineînțeles, de o doamnă. Mai ales că face parte din viziunea pe care ne-am asumat-o, astfel încât și în funcțiile de conducere la nivelul Federației să regăsim cât mai multe femei. Intră sub umbrela de guvernanță toate aceste măsuri.

A patra direcție spre care ne vom îndrepta atenția, și în care vom continua să ne întărim, este în ceea ce privește creșterea vizibilității fotbalului feminin. De aceea, începând cu 2020, ne bucurăm să avem prima identitate vizuală, pe care o vom promova la toate competițiiile de fotbal feminin din România. Ne dorim chiar să creăm un parteneriat între posturile tv pentru a putea să contribuim la creșterea expunerii brandului de fotbal feminin. Și cea de-a cincea direcție în care ne vom concentra în următorii ani, este să putem să creăm o valoare comercială pentru fotbalul feminin. Pentru toate aceste argumente, mesajul meu important este, pentru toți părinții care au fete, fotbalul feminin va exploda în anii următori. Și atât timp cât îți dorești un spațiu cool și fun, o fată trebuie să joace fotbal în România”, a spus Răzvan Burleanu.

 

Cea mai cunoscută fotbalistă din lume, brazilianca Marta Silva, mărturisea într-un interviu că idolii ei au fost Rivaldo, Ronaldo și Ronaldinho. Apoi a realizat imediat după declarație că modele feminine în fotbal nu și-a găsit. Cu siguranță însă ea a devenit un idol pentru multe fete. În 2018, FIFA o desemna pe Marta cea mai bună jucătoare din lume, pentru a 6-a oară. Brazilianca reușea atunci să dețină acest record ca și sportiv, nici Messi și nici Cristiano Ronaldo nu ajunseseră în acel an la 6 trofee FIFA Player of the Year.

Poate ar fi timpul ca fetițele din ziua de azi care iubesc fotbalul în România să se identifice și ele cu nume precum: Florentina Olar Spânu (jucătoarea anului în Danemarca în 2016), Laura Rus (golghetera Ligii Campionilor în 2012 cu Apollon Ladies), Teodora Meluță (Fotbalista Anului 2018 în România), Ștefania Vătavu și multe altele. Și să scrie istorie și ele cândva. Pasul cel mai greu a fost făcut acum, după decizia Comitetului Executiv al FRF.

 

Cifre fotbal feminin în România

112 echipe recunoscute

2.500 jucătoare legitimate

5 ligi dedicate fotbalului feminin (senioare + junioare): Liga 1, Liga 2, Liga 3, Campionatele Naționale de Junioare U15 și U13.

12 echipe are în componență Liga 1

13 echipe are în componență Liga 2

18 echipe are în componență Liga 3

40 echipe sunt în campionatul de Junioare U15

29 echipe sunt în campionatul de Junioare U13

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
BREAKING | 3 jucători, OUT de la FCSB. Cine nu va mai juca în acest sezon pentru campioana României
BREAKING | 3 jucători, OUT de la FCSB. Cine nu va mai juca în acest sezon pentru campioana României
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au crezut că nu văd bine
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au…
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din ultimii 30 de ani
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din…
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Verdictul care îl distruge pe Călin Georgescu: Hotărârile sunt definitive și general obligatorii. Va fi constatată ca inadmisibilă
Verdictul care îl distruge pe Călin Georgescu: Hotărârile sunt definitive și general obligatorii. Va fi constatată ca inadmisibilă
Greta și logodnicul ei, găsiți morți în vila în care se aflau în vacanță. Polițiștii, șocați de descoperirea făcută
Greta și logodnicul ei, găsiți morți în vila în care se aflau în vacanță. Polițiștii, șocați de descoperirea făcută
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
×